1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Viking (SD): "Vi hade förväntat oss lite mer"

Sverigedemokraterna ökar och får ytterligare ett mandat i kommunfullmäktige.
– Vi kommer inte sätta oss i knät bara för att få sitta någonstans. Vi kommer stå för vår politik, säger Ann-Louise Viking (SD).
Ann-Louise Wiking (SD).

I valet 2014 fick SD fem stolar i fullmäktige. I dag är tre av dem tomma och en tas upp av den politiske vilden Leon Jensen som uteslöts ur partiet förra året. Efter att preliminära siffror presenterats under valnatten visar resultatet på att Sverigedemokraterna får sex mandat i fullmäktige.

– Vi har ökat så vi är nöjda. Vi har gjort allt vad vi kan för att få förtroende från folk runt omkring och det har vi faktiskt fått, säger Ann-Louise Viking.

Hon säger att resultatet blev ungefär som de hade förväntat sig.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

– Vi hade nog förväntat oss lite mer men det gör man alltid. Man sätter höga mål. Vi har ökat sedan förra valet och det är inte riktigt samma personer för oss i Tingsryd som det var förra valet, säger hon.

S och C har sagt att de inte kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna.

– Det som jag tycker är mest bedrövligt i en sådan diskussion är att man låser ute det tredje största partiet. Man kallar sig för demokrat och vill stå för demokrati. Jag tycker att det är tråkigt men det är någonting som får stå för dem.