1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Skallgång efter försvunnen 16-åring i dag

Under tisdagen fortsatte Missing People sitt sökande i jakt på en försvunnen 16-årig pojke. Personer med lokalkännedom hjälpte till att leta då sökandet ägde rum vid och i närheten av Ziplinebanan utanför Klavreström.
Camilla Karlberg och Elin Borensved hjälpte till att leta efter den försvunna 16-åringen utanför Klavreström.
Foto: Charlotte Stjernkvist

Sedan i fredags har en 16-årig pojke varit försvunnen. Polisen misstänker att han befinner sig i området kring Änghultasjön utanför Klavreström. Pojken är hemmahörande i Skåne och rapporterades försvunnen från Malmö i fredags.

Under måndagen sökte polisen med hundpatrull i området, men fick avbryta sökandet framåt kvällen. Missing People var också med i måndagens sökinsats och fortsatte även en bra bit in på natten. Sökandet upptogs igen vid klockan 12 på tisdagen, efter att insatsgruppen hade fått välbehövlig vila.

Åtta personer från Klavreström med omnejd kom till PRO-lokalen i Klavreström där Missing People samlades innan de gav sig ut i skogen. En av dem var Elin Borensved från Klavreström.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

– Jag har velat hjälpa till tidigare men det har varit för långt ifrån. Nu inträffar detta nära och jag bestämde mig för att komma. Jag är mammaledig och är ändå hemma på dagarna, säger hon.

Johan Hjalmarsson är gruppledare från Missing People i Jönköpings län. Han delade in de frivilliga i två olika sökgrupper. Sökandet koncentrerades till området vid och kring ziplinebanan. Terrängen är dålig och det enda sättet att genomföra sökandet är till fots.

– Vi har haft en iakttagelse på pojken där i söndags. Därför är vi intresserade av att fortsätta vårt sökande i det här området, säger Johan Hjalmarsson.

Under natten mot tisdagen kunde Missing People bara söka i områden där det fanns skogar och vindskydd, ställen där det var säkert att röra sig i mörkret. Hundar användes också i det nattliga sökandet, lika så värmekameror. Gruppen ska eventuellt skicka upp en drönare för att försöka hitta den försvunna 16-åringen.

– Det är en eländig terräng och mycket saker så som byggnader och torn som tillhör ziplinen där han kan vara. Men vi kan bara ta oss ut dit nu när det är dagsljus, säger Johan Hjalmarsson.

Den försvunna pojkens föräldrar var på plats i Klavreström under tisdagen. De berättar för Smålandsposten att han ville gå på hajk och gav sig iväg hemifrån under fredagen. Sedan i söndags har hans mobiltelefon varit avstängd.

– Vi visste inte att han var här, men vi lyckades reda ut det genom internethistorik, säger pojkens pappa.

Föräldrarna är oroliga och skakade över händelsen.

– Man är orolig och skärrad. Det är en berg- och dalbana... just nu har jag hopp om att han är vid liv, säger mamman.

Elin Borensved, Bror Ekstedt, Camilla Karlberg och Caroline Stödberg delades in i en grupp för att leta efter pojken.
Foto: Charlotte Stjernkvist

Vid försvinnandet hade pojken en grön jacka och en stor grå vandringsryggsäck på sig. Han är 184 centimeter lång och har ljusbrunt hår. Pojken är van vid att röra sig i naturen, men polisen berättar att även om han är kunnig är det lite för låg ålder, för dålig terräng och för dåliga väderförhållanden för att han ska vara ute i skogen själv.