Halv miljon

Kampradstiftelsen satsar på Växjös näringsliv

Familjen Kamprads stiftelse delar ut en halv miljon kronor till Växjö kommun för att stötta det lokala näringslivet och minska äldres känsla av isolering.

Växjö

Coronakrisen: Bunkring lyfte Icas försäljning rejält

Försäljningen i Sveriges Ica Maxi-butiker uppgick till drygt 3,5 miljarder kronor under mars. Det är en ökning med nära 15 procent jämfört med samma månad i fjol, skriver ägarbolaget Ica Gruppen i ett pressmeddelande.

Smittspårning inledd

Växjö: Person smittad på särskilt boende - ”Svårt sjuk”

En omsorgstagare på ett särskilt boende i Växjö kommun har testats positivt för coronaviruset.

Kronobergs län

Polisen satsar mot bidragsbrott i coronatider

Polisen i Kronobergs län förbereder sig på fler anmälningar om bidragsbrott i spåren av coronaviruset. Därför görs nu en satsning.

Växjö

Ytterligare en häktad för mordbrand på pizzeria

En tredje misstänkt har nu häktats för mordbrand efter den våldsamma branden på Pizzeria Oasen i Tingsryd. Även han förnekar brott.

Växjö

Dov klang från Mariakyrkans klockor i påsk

– I år är det en extrem situation då vi inte längre kallar till gudstjänst, säger Jonas Lindstrand, diakon i Mariakyrkan. Det har gått så fort och vi vet inte hur länge det kommer att pågå.

Djurgården

Kostabo greps för inbrottsförsök vid exklusiv villa

Mannens resa från Kosta till Stockholm slutade i häktet. Han misstänks tillsammans med en kamrat ha försökt göra inbrott i en exklusiv villa på Djurgården i Stockholm – men stoppades av säkerhetsgaller.