1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Flicka som dödades på boende var från Växjö

Den 17-åriga flickan som knivhöggs till döds på ett boende i Trollhättan i onsdags var från Växjö och var placerad på hemmet av kommunen.
– Vi är i chock. Det är fruktansvärt det som hänt, säger förvaltningschef Per Sandberg till Expressen.
Genrebild från TT.
Foto: Johan Nilsson/TT

I onsdags eftermiddag knivhöggs en 17-årig flicka på ett HVB-hem i Trollhättan vid ett bråk med en minderårig flicka.

17-åringen fördes till sjukhus med ambulans, men hennes liv gick inte att rädda.

Den andra flickan som var inblandad i bråket på hemmet är 14 år och hon misstänks nu för mord alternativt dråp, men eftersom hon är så ung kommer hon inte att formellt åtalas som en vuxen utan ärendet överlämnas i stället till socialtjänsten.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Tidningen Expressen rapporterar nu att den knivdödade 17-åriga flickan kommer från Växjö. Hon ska enligt tidningen ha kommit till Sverige 2009 och hon bosatte sig då hos sin pappa och hans nya familj i Växjö.

17-åringen hade varit placerad av Växjö kommun på HVB-hemmet i Trollhättan sedan i maj 2017.

– Vi är i chock och det är fruktansvärt det som hänt. Vi ska ju vara ett skyddsnät för människor och för barn. I det här fallet har det misslyckats kapitalt, säger Per Sandberg som är förvaltningschef för Arbete och Välfärd vid Växjö kommun till Expressen.

Den personal inom socialtjänsten i Växjö som har jobbat med 17-åringen och hennes HVB-placering ska nu erbjudas krisstöd, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Expressen har varit i kontakt med 17-åringens pappa, som är ensam vårdnadshavare.

– Jag är så ledsen och vet inte vad jag ska göra. Hon skulle kommit hit i dag, fredag, igen för att stanna över helgen. Jag kan inte acceptera det som hänt, berättar pappan för tidningen.

HVB-hemmet har gjort en lex Sarah-anmälan till Arbetsmiljöverket. Alla ungdomar på boendet har flyttats ut efter händelsen och kommer att få nya boenden.