Annons

I vimlet med Sven: Jubileum med det mexikanska köket

Har ni smakat en mexikansk nationalrätt. Den som på tallriken har färgerna efter landets flagga, grön för chilin, vit för såsen och röd för granatäpplet.
Växjö • Publicerad 7 april 2018
Ägarna Tomas Lindström och Greta Carlson startade upp Lilla Mexico för fem år sedan.
Ägarna Tomas Lindström och Greta Carlson startade upp Lilla Mexico för fem år sedan.Foto: Sven Elofsson
Restaurangprofilen Claus Wibroe valde att skåla till jubilarens ära.
Restaurangprofilen Claus Wibroe valde att skåla till jubilarens ära.
Gäster var från vänster Mattias och Pernilla Johansson, Jennie Bolö och Fredrik Pihlblad.
Gäster var från vänster Mattias och Pernilla Johansson, Jennie Bolö och Fredrik Pihlblad.
Felicia Carlson jobbade i servicen under de tre sittningarna.
Felicia Carlson jobbade i servicen under de tre sittningarna.
Lena och Robert Smyth har Lilla Mexico som en favorit när de ska äta ute.
Lena och Robert Smyth har Lilla Mexico som en favorit när de ska äta ute.
Linnea Johansson Lyttinen och Andreas Johansson ville smaka mexikanskt.
Linnea Johansson Lyttinen och Andreas Johansson ville smaka mexikanskt.

Den, och flera andra rätter, serverades när Växjös minsta restaurang fyllde fem år. Här finns 20 platser.

Lilla Mexico, i hörnet vid Klostergatan/Norrgatan, hade tre sittningar för att fira sitt jubileum.

Annons

Greta Carlson kom 1976 med föräldrar och fyra syskon från Mexiko till Sverige. Tillsammans med maken Tomas Lindström startade de krogen. Detta med hjälp av mentorn, den välkände restaurangmannen Claus Wibroe.

– Lilla Mexico är vårt hem. Vi försöker skapa en god stämning för våra gäster, sa Greta Carlson, som tidigare jobbade 20 år på Hotel Royal Corner.

När hon och maken bestämde sig för att öppna eget gick resan direkt till Mexiko för att fylla en container för färd mot Växjös Lilla Mexico.

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons