Jonas Engman: Ros och ris i vår rapportering om coronaviruset

Det finns ingen annan sak som dominerat nyhetsflödet den senaste tiden som corona. För att undvika risken att vi blir blinda eller till och med drar i väg i panikartade vinklar tog vi er läsare till hjälp.

I fredags hämtade vi därför in reaktioner på vår rapportering kring coronaviruset. Det har varit mycket och intensivt i nyhetsflödet och vi har full förståelse för att en del känner att bägaren är överfylld.

”Värdefull och nyttig. Saklig rapportering, trygg, relevant och lokalt förankrad”, är bara några av de positiva omdömen som redaktionen har fått. Vi tackar för det. Det gör oss stolta och fyller oss med energi.

Vi är också stolta och glada över att så många känner att er lokala dagstidningen spelar en mycket viktig roll i dessa tider. Både som papperstidning och digitalt.

Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Men som sagt var. En hel del läsare är av olika anledningar trötta på corona.

Coronasmittan dominerar nyhetsflödet.
Foto: Stefan Hörberg/Rithuset AB

”Vilka andra nyheter får stå åt sidan, för mycket, lugna ner hysterin” eller kort och gott: ”Det räcker fan nu...”

Sistnämnda kommentaren är vi nog fler som känner. Samhällets påverkan av coronaviruset har fått större konsekvenser än själva viruset i sig. Experterna spår att sjukdomen kommer ha sin topp i april-maj. Viruset kommer därför att dominera nyheterna även ett bra tag framöver.

Vi tar åt oss av den konstruktiva kritiken. Vi eftersträvar att vara så aktuella, lokala och relevanta som möjligt och att ha bredd i rapporteringen varje dag. Inte bara om corona utan även i andra ämnesval.

På vår sajt och i vår app uppdaterar vi ständigt med nyheter, 24 timmar om dygnet och sju dagar i veckan. Har du inte aktiverat och loggat in på ditt konto så gör gärna det. Våra digitala tjänster ingår redan i din prenumeration.

Har du inte tröttnat på corona? Vi har samlat all vår rapportering om viruset på vår sajt under smp.se/coronaviruset.

Läs mer

Lördagsintervju

Distriktsläkaren som började lägga ut

Per-Anders Andersson drabbades av skrivlust i coronatider.

Mordåret 2010

Reportage: Tio år sedan dubbelmordet som skakade Växjö

En förvirrad och psykiskt sjuk kvinna bestämde sig för att döda tre personer. Kvinnan knivmördade två män innan hon greps.

Inblick

Därför är det tabu att tala om rasismen

Ordet är tabubelagt och det har med den svenska självbilden att göra. Det menar Tobias Hübinette, som forskar kring det känsliga R-ordet.

QueeraMera

En mötesplats för Sammi

För Sammi Dàvid och andra ungdomar har QueeraMera blivit en fristad.

Coronavirus

Tass – indisk lokalförening i skuggan av viruset

Nya förening får börja med att ställa in och skjuta evenemang på framtiden.

Ledare

Mattias Karlsson som buren isotop

Man ser den överallt numer. Den där tredelade kostymen innehållandes Sverigedemokraternas Mattias Karlsson. Han som skall starta en konservativ tankesmedja. Därför ramas numer en massa varningar för det nya högerhotet in med just Mattias Karlsson. Syns bilden – iaktta försiktighet. Eller bara spring.