1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

KD-politikern: Bygg ”skilsmässolägenheter"

Bygg lägenheter med ett rum som kan nås från två separata lägenheter, så att föräldrar som är skilda kan bo hos sina barn utan att behöva bo tillsammans.
Det föreslår Jon Malmqvist (KD).

I ett byggprojekt i Norge som bland annat uppmärksammats i Expressen kommer ett tiotal lägenheter att planläggas så att ett eller flera rum kan nås från två separata lägenheter. En lösning som gör att föräldrar med gemensam vårdnad kan undvika att barn måste flytta mellan sina föräldrars boenden.

Tanken med projektet är att föräldrarna bor i var sin lägenhet med var sin separata ingång till barnens rum som ligger i mitten och att föräldrarna ska komma överens om när respektive person ska ha tillgång till barnens rum.

Intresset har varit stort i Norge och nu föreslår kristdemokraten Jon Malmqvist i Växjö i en skrivelse till Kommunstyrelsen att Växjöbostäder och Vidingehem får i uppdrag att utreda möjligheterna för liknande lösningar i Växjö.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

–Jag tror att det kan finnas par i Växjö som skulle kunna tycka att detta var en bra lösning. Barnen skulle få ha en sin fasta punkt i tillvaron, säger Jon Malmqvist till SVT.