Klart med ny chefredaktör på Smålandsposten

Kristina Bingström. Arkivfoto
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Kristina Bingström har utsetts till ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Smålandsposten. Hon har den senaste tiden varit tillförordnad chefredaktör.

Kristina Bingström efterträder Magnus Karlsson som i januari lämnade sitt uppdrag efter att ha varit sjukskriven en tid.

Gota Medias vd och koncernchef Boine Gepertz skriver i en kommentar till valet av Kristina Bingström att hon har ”visat prov på gott ledarskap och har lång erfarenhet från flera olika uppgifter inom redaktionen på Smålandsposten”.

Under sin tid som tillförordnad chefredaktör har Kristina Bingström ”visat att hon klarar uppdraget på ett utomordentlig sätt”, fortsätter Boine Gepertz.

– Det känns väldigt bra att få detta förtroende att leda Smålandsposten in i framtiden. Det är en utmanande tid för hela mediebranschen, men jag har gott hopp om att behovet av god, lokal journalistik som Gota Medias alla produkter står för, alltid kommer att finnas. Smålandspostens redaktion gör ett jättejobb varje dag och nu ska vi se till att bli än mer relevanta för våra läsare, säger Kristina Bingström i ett pressmeddelande.

Läs mer

Nattens händelser

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt anlagd brand i miljöhus i Växjö.

Ishockey

Idel leenden efter Taiftrea: ”Vilken stor lättnad”

56 dagar, åtta veckor, närmare två månader, benämn det hur du vill men så lång tid tog det för Tingsryds AIF att få fira en trepoängare igen.

Krönika

Stefan Nilsson: Glöm inte kunden när märken byter ägare

Opel blir en del av PSA, Volvo en del av Geely och Scania en del av Volkswagengruppen. Det rör på sig i bilvärlden, eller rättare sagt inom tillverkningsindustrin.

Motor

Nya Opel Corsa med franska ägare

Dagens Opel Corsa är en liten bil med tung säkerhetsutrustning och en lite fräckare, kanske muskulösare, design än många av konkurrenterna.

Chefsskifte

Inter Ikeas chef flyttar hem till Brokhult

Torbjörn Lööf lämnar över till Ingvar Kamprads assistent. Funderar och brygger öl med sönerna.

Arbetsmarknad

Fast jobb förändrade allt för Teresa: ”En i gänget”

Teresa fick fast och hittade hem bland gardinstänger och textilier.