Kristina Bingström: Fel namnsdagskryss publicerades, vi ber om ursäkt!

Som jag skrev i min senaste moderator så innebär den granskande journalistiken både av att utkräva ansvar och att ta ansvar för alla delar av våra publiceringar.

Att ta ansvar innebär så klart också att ta ansvar för de fel som begås och de misstag vi tyvärr ibland ändå gör. Det är av den anledningen vi använder botten på just den här spalten i tidningen till eventuella rättelser. De ska vara lätta att hitta och lätta att läsa och det löser vi genom att alltid lägga dem på samma sida, på samma plats.

Och som flera läsare noterat och uppmärksammat oss på finns det all anledning för oss att ödmjukt kröka rygg och be om ursäkt för att vi två dagar i rad, i tisdagens respektive onsdagens tidning, publicerat fel namnsdagskryss. I stället för kryssen för den 29 respektive 30 oktober har namnsdagskryssen för samma dagar i september publicerats igen.

Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det borde inte vara så svårt att göra rätt, som ni läsare så korrekt poängterat. Det är det inte. Tyvärr är det dock alltför lätt att i detta fall i farten göra fel.

Vi ber återigen om ursäkt och hoppas att rätt kryss ska publiceras framöver.

Redan i dag vill jag också förvarna om lördagen. Ligger inte någon tidning i brevlådan på lördagsmorgonen är det inte ett misstag från vår sida, utan helt i sin ordning. Det är alla helgons dag på lördag och därmed en av dessa veckor med två söndagar.

Ingen tidning på lördag alltså, men nyheter på smp.se både den dagen och alla andra dagar. Precis som vanligt.

Läs mer

Nattens händelser

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt anlagd brand i miljöhus i Växjö.

Moderator

Kristina Bingström: Ett år går fort

”Vi skriver för dig. Bevakar för dig. Granskar för dig. För att ge dig koll. För att göra skillnad för dig.”

Arbetsmarknad

Fast jobb förändrade allt för Teresa: ”En i gänget”

Teresa fick fast och hittade hem bland gardinstänger och textilier.

Ledare

När Ganmanviruset slår till

Vi behöver inte det där kinesiska viruset i Sverige. Vi har ju Jens Ganman. Ja, satirikern och författaren som nyss korades till årets svensk av tidningen Fokus. Han verkar ha satt igång en egen smittsam hjärnsjukdom som snabbt vandrat runt i den politiska tyckarpopulationen. De med ett lågt immunförsvar mot vänsterelitistisk snorkighet däckar direkt och börjar yra om hur illavarslande det är att en så vulgär och oredsam swish-person som Ganman har fått ett erkännande.

Inblick

Här är hela artikelserien om dagspressens och demokratins kris

Medielandskapet har förändrats i grunden på bara ett par decennier.

SMP granskar

Smålandspostens chefredaktör: ”Vi har anledning att rannsaka oss själva”

Morgontidningarna har tappat läsare och annonsörer i övergången till den digitala världen. I fjol gjorde dagspressen sitt ekonomiskt sämsta år någonsin.