Kristina Bingström: I dag är jag extra stolt över att vara chefredaktör

Att jobba med nyheter, göra tidning, uppdatera hemsidor är hårt jobb varje dag. Ett lagarbete där varje medarbetare behövs för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

De senaste veckorna har vi glatt oss åt extra fina siffror på webben. Allt fler läser allt mer på vår hemsida. Det gillar vi!

De senaste veckorna har vi också jobbat intensivt internt med att utveckla vårt innehåll. Diskussioner och workshops för att vi vill vidare, vill framåt.

Ni läsare ger oss varje dag ett kvitto på att det vi gör har betydelse. Det får oss att jobba ännu hårdare för att gräva ännu djupare och bli ännu bättre.

Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Under torsdagen fick vi ett extra fint kvitto på att vår journalistik är vass och gedigen. När nomineringarna till årets guldspade presenterades fanns vår Advokatgranskning med i klassen för mindre dagstidning. Det värmer extra gott i själen!

Gott journalistiskt hantverk – oavsett om det handlar om granskande gräv, djuplodande samtal eller lättsam underhållning – utgår från kreativiteten och kompetensen hos enskilda medarbetare i samarbete. Och Smålandspostens redaktion har under året framför allt präglats av kollegor som jobbar tillsammans och ställer upp för varandra. Omfattande granskningar tar tid, liksom lanseringen av nya produkter och avancerade sändningar. Det är bara möjligt att frigöra de resurser som krävs när kollegor ställer upp för varandra och gör grovjobbet i det dagliga, när man turas om att växeldra. Då blir helheten större än summan av delarna. Vilket är fallet med Smålandspostens redaktion.

I dag är jag därför extra stolt och glad över att vara Smålandspostens chefredaktör!

Alla artiklar i serien Advokatgranskningen hittar du här.

Ett stort grattis också till våra kollegor på P4 Kronoberg som nominerats i klassen etermedia lokal för sin granskning Miljonerna som försvann och vår systertidning Borås Tidning som nominerats i samma klass som oss för sin granskning Flyttfirman!

Läs mer

Långläsning

Målspottaren som blev begravningsentreprenör

Den här texten handlar om att älska tre hockeyklubbar, fiendskapen Timo Lahtinen ställde till med, pådrivaren Torgny Bendelin, tio knäoperationer, varför det var bäst att fly när Des Moroney kom, att scouta spelare och om att varje dag göra sitt bästa för att lindra människors sorg.

Inblick • Artikelserie

Diskriminerade har liten chans att få rätt

Den som utsätts för etnisk diskriminering har väldigt liten chans att få upprättelse. Därför tycker många att det är meningslöst att anmäla. Mörkertalet är även stort för hur många som utsätts för olika hatbrott.

Ledare

Nålsöga eller Coronabekämpning?

Besluten är en regelteknikalitet där vi öppnat ett litet nålsöga för användning inom räddningstjänsten. Orden är Arbetsmiljöverkets chefsjurist apropå att en del räddningstjänster i Sverige har fått lov av verket att använda skyddsmask 90. ”En av världens bästa skyddsmasker och är gjorda för kris”, som en av cheferna på räddningstjänsten i Göteborg uttryckte det. Nålsögat i fråga handlar förstås om att vi står inför en pandemi.

Ledare

Samling mot smittan

De politiska konflikterna har lagts åt sidan när svensk politik till slut agerar för att begränsa spridningen av Coronaviruset.

Ledare

Bill of rights på Internet!

Sveriges Radios rubriksättning är något orättvis: ”Regeringen vill lagstifta mot skadligt innehåll på sociala medier”. Digitaliseringsminister Anders Ygeman använder faktiskt inte det skummiga uttrycket ”skadligt innehåll”. Men utspelet är oroande nog ändå.

Ledare

Stödhjulet rullar vidare

När partier har kommundagar brukar analysvärdet för politiska kommentatorer vara rätt begränsat. Men Centerns tillställning nu i helgen bjöd på ganska gott material.