Kristina Bingström: Kulturnatt och minnesdag

Först och främst. Varmt välkomna in till oss på redaktionen i Växjö i eftermiddag. När stan firar kulturnatt med aktiviteter och evenemang överallt är så klart även Smålandsposten med på ett hörn. Som vi skrivit tidigare: det blir bokpodd och det blir filmvisning och det blir ett möte med Samuel Palmblad. Vår kultur- och nöjesredaktion håller i trådarna och jag finns på plats för att svara på frågor och ta emot synpunkter på Smålandsposten och vår bevakning.

Välkommen att delta du också. Vi öppnar dörrarna redan klockan 15.30. Se det som en fördrink till det överdådiga buffébord som sedan dukas upp i city.

Har du inte möjlighet att komma kan du se filmerna i efterhand och lyssna på podden när du vill. Och synpunkter på tidningen tar jag gärna och tacksamt emot alla dagar på året.

Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kristina Bingström är chefredaktör för Smålandsposten.
Foto: Lars-Goran Rydqvist

På måndag uppmärksammas Förintelsens minnesdag. Det är i år 75 år sedan andra världskriget tog slut och spillrorna som fanns kvar i nazismens utrotningsläger befriades. I dagens C-bilaga ser vi tillbaka och påminns. Allt för att se till att det som hände då inte ska kunna hända igen. Och för att återigen, med emfas, understryka, att det som hände då aldrig någonsin får glömmas bort. Dagens viktigaste läsning, alla kategorier.

Så slutligen, ett beklagande. Ni är flera som frustrerat hört av er och undrat varför ni behöver logga in på våra sajter hela tiden. Borde det inte räcka med en gång? Och jo, absolut, det borde det göra. Vi ber dock om tålamod. Ett gigantiskt arbete pågår med våra sajter just nu. Vi bygger en helt ny plattform och varje uppdatering kan medföra olägenheter. Till saken hör också att de stora internetjättarna ändrar sina system för cookies och dylikt och det påverkar också våra sajter.

Det bästa du som enskild läsare kan göra är att se till att dina webbläsare är uppdaterade, att se över och spara dina inställningar (surfa i privat läge leder till fler inlogg till exempel) och enklast av allt, att se till att surfa in på smp.se helst ett par gånger om dagen.

På så sätt håller du dig både uppdaterad och inloggad. Det gillar vi!

Det är lördag. Trevlig helg.

Läs mer

Sport

Mittfältare på väg bort från Öster - aktuell för seriekonkurrent

Christian Ljungberg är inte med på Östers träningsläger i Barcelona. Nu bekräftar han i ett sms till Smålandsposten att han är på väg bort från klubben.

Nattens händelser

Nattens händelser: Lokalt och i omvärlden

Butiksinbrott i Kalmar. Dieselstöld i Markaryd.

Kultur

Jublierande förening – haft konserter med Kent, Bob Hund och Backyard Babies

Musikföreningen Kristina fyller 30 år. Vi tar en goefika med styrelsemedlemmen Peter Johansson och musikskribenten Håkan Steen, med förflutet på Smålandsposten, för att gräva i historien.

Ledare

När Ganmanviruset slår till

Vi behöver inte det där kinesiska viruset i Sverige. Vi har ju Jens Ganman. Ja, satirikern och författaren som nyss korades till årets svensk av tidningen Fokus. Han verkar ha satt igång en egen smittsam hjärnsjukdom som snabbt vandrat runt i den politiska tyckarpopulationen. De med ett lågt immunförsvar mot vänsterelitistisk snorkighet däckar direkt och börjar yra om hur illavarslande det är att en så vulgär och oredsam swish-person som Ganman har fått ett erkännande.

Det nya medielandskapet

Här är hela artikelserien om dagspressens och demokratins kris

Medielandskapet har förändrats i grunden på bara ett par decennier.

Det nya medielandskapet

Smålandspostens chefredaktör: ”Vi har anledning att rannsaka oss själva”

Morgontidningarna har tappat läsare och annonsörer i övergången till den digitala världen. I fjol gjorde dagspressen sitt ekonomiskt sämsta år någonsin.