Kristina Bingström: Problem jag skulle önska att vi slapp

Jo, jag vill fortfarande att ni ska höra av er med synpunkter på vad vi gör och inte gör.

Jo, jag vill att ni ska fortsätta höra av er med tips och tankar, ris och ros.

Men, jag hoppas slippa samtal av de tre slag som varit absolut vanligast den senaste tiden.

Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

1. För sen eller utebliven tidning.

2. Problem med ständiga inloggningar på sajten.

3. Fel tv-program (eller korsord).

Kristina Bingström är chefredaktör på Smålandsposten.
Foto: LENA GUNNARSSON

Den typen av samtal vill jag slippa. Inte för att komma undan ansvar eller stoppa huvudet i sanden. Inte alls. Nej, för att jag hoppas slippa den typen av problem helt och hållet. Och ännu hellre självklart, hoppas jag att ni slipper den typen av problem. Så att ni kan fortsätta läsa Smålandsposten utan strul och med stor behållning.

Av de tre är det bara den sista punkten vi på redaktionen har direkt kontroll över. Det är vårt slarv som drabbar er. Det beklagar vi. Det tar vi på oss.

Inloggningarna stökar, det vet vi. Mer för en del än för andra. Det beror dels på den nya sajt vi bygger parallellt med att den gamla lever vidare. Det beror på inställningar hos tredje part, om ni surfar in från sociala medier till exempel. Det beror på inställningar i mobiler och datorer för er som enskilda användare. Men vad det beror på spelar mindre roll. Det som spelar roll är att det stökar och stör. Jag kan bara ber er att ha tålamod ännu ett tag.

Kommer tidningen sent eller inte alls vill jag att ni fortsätter anmäla det till utebliven tidning. Bara så kan vi ha koll på var det felas. Vi har en pågående dialog med distributionsbolaget, som ständigt ser över sina rundor för en så optimal utdelning som möjligt. Enstaka missar beroende på väder eller sjukdom eller oförutsedda händelser går aldrig att helt friskriva sig från. Men det är undantagen. Ni har självklart rätt att få den produkt ni betalar för.

Kan jag lova och garantera att allt fungerar smärtfritt från och med nu? Nej, det kan jag inte. Det vågar jag mig inte på. Men jag kan däremot garantera att dedikerad personal jobbar stenhårt med dessa frågor.

Så jag hoppas att vi snart ska kunna diskutera andra saker när ni hör av er. Vår journalistik till exempel.

Läs mer

Lördagsintervju

Distriktsläkaren som började lägga ut

Per-Anders Andersson drabbades av skrivlust i coronatider.

Mordåret 2010

Reportage: Tio år sedan dubbelmordet som skakade Växjö

En förvirrad och psykiskt sjuk kvinna bestämde sig för att döda tre personer. Kvinnan knivmördade två män innan hon greps.

Inblick

Därför är det tabu att tala om rasismen

Ordet är tabubelagt och det har med den svenska självbilden att göra. Det menar Tobias Hübinette, som forskar kring det känsliga R-ordet.

QueeraMera

En mötesplats för Sammi

För Sammi Dàvid och andra ungdomar har QueeraMera blivit en fristad.

Coronavirus

Tass – indisk lokalförening i skuggan av viruset

Nya förening får börja med att ställa in och skjuta evenemang på framtiden.

Ledare

Mattias Karlsson som buren isotop

Man ser den överallt numer. Den där tredelade kostymen innehållandes Sverigedemokraternas Mattias Karlsson. Han som skall starta en konservativ tankesmedja. Därför ramas numer en massa varningar för det nya högerhotet in med just Mattias Karlsson. Syns bilden – iaktta försiktighet. Eller bara spring.