1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kristina Bingström: Reportage som förtjänar läsning

I dag vill jag slå ett slag för alla genomarbetade reportage, alla fördjupningar, alla artikelserier som görs. Av Smålandspostens journalister och av våra kollegor runt om i landet.

I en stressig vardag är det inte alltid tiden finns som läsare att ta del av långläsning, en snabb nyhetsuppdatering får ibland räcka. Fullt förståeligt, men samtidigt synd. För här finns så mycket mer att upptäcka. Så många reportage som förtjänar en större publik.

En av fördelarna med vår uppdaterade hemsida är att det blivit mycket lättare att på ett snyggt och enkelt sätt paketera artiklar som hör ihop och lyfta fram reportage med lite längre livslängd. En notis om exempelvis tågförseningar blir ju snabbt inaktuell när tågen börjar gå igen. Andra artiklar är mer tidlösa. Nu kan vi lyfta fram dem lite extra.

Det känns bra, för jag är oerhört stolt över all den goda journalistik Smålandspostens redaktion tar fram varje dag och vill att så många som möjligt ska ta del av så mycket som möjligt.

Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Jag är också stolt över vad våra systertidningar i Gota Media producerar. Här finns mycket vi kan samarbeta kring och dela med oss av. Och det gör vi. I vår C-bilaga publiceras regelbundet reportage som våra kollegor tagit fram, liksom flera av våra texter också går i andra Gota-tidningar. Vi samarbetar och sampublicerar artiklar om universitetet, glasriket och olika brottsutredningar till exempel. På så sätt kan vi erbjuda er läsare fler och bättre artiklar. Två reportrar som skriver två olika nyheter är ju bättre än två reportrar som skriver samma sak.

Barometern har under våren lagt ner mycket tid på ett omfattande paket om fetmaoperationer, som är relevant och intressant även utanför Kalmar län. Och i stället för att vi ska göra om deras granskning, så publicerar vi nu deras artikelserie i Smålandsposten också – och lägger vår tid på fler egna granskningar. Ett par delar ligger redan på smp.se, i tidningen går det första avsnittet på måndag.

Ett annat samarbete vi aldrig gjort tidigare finns nu tillgängligt för alla som har aktiverat sin e-tidning. Goda initiativ är en specialprodukt som samlar reportage i coronatid. Reportagen är gjorda av tidningsredaktioner från hela landet och genom denna e-tidning får de möjlighet att nå ut till fler.

Det är bra tycker vi. För journalistiken. Och för er läsare.

Slutligen, tack alla ni som redan skickat in sommarspaningar. Det gillar vi! Men vi vill ha fler texter, så fortsätt skriv till sommarspanaren@smp.se.