Moderator

Kristina Bingström: Vår nyhetsrapportering har högsta prioritet

För alla i Kronobergs län är Smålandsposten en naturlig förmedlare av trovärdig information, det har inte minst märkts på den senaste veckans trafik till smp.se. Så hög läsning så många dagar i följd har vi aldrig tidigare haft. Tack för det!
Kristina Bingström är chefredaktör på Smålandsposten.
Foto: LENA GUNNARSSON

Behovet av uppdaterad information och relevant nyhetsrapportering är extra stort i ett läge av osäkerhet och oro i samhället, det är tydligt. Och att fortsätta leverera en god bevakning av så väl coronavirusets effekter och påverkan, som övriga nyhetshändelser i länet är vår högsta prioritet.

Vi kan också garantera att vi gör allt för att säkerställa även produktion och distribution av nyheter i våra digitala kanaler och i vår papperstidning och ser därför över våra rutiner och vår beredskap. Så långt det är möjligt.

Vi följer noga myndigheternas instruktioner och riktlinjer. Vi diskuterar igenom de jobb som ska göras, vi skickar inte ut sjuka eller småkrassliga reportrar på jobb och vi ser över vilka möten vi deltar i och genomför.

Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Huvudfokus ligger på att ha en så uppdaterad webb som möjligt, senaste nytt hittar du alltid på smp.se. Skulle formatet på tidningen eller distributionen av vår papperstidning komma att påverkas hoppas vi att ni kan ha överseende med och förståelse för det.

Vad du som prenumerant kan göra för att inte stå utan nyheter från Smålandsposten en dag är att se till att du har aktiverat det digitala konto som ingår i din prenumeration. Hör gärna av dig till vårt kundcenter så hjälper de dig. På så sätt kan du fortsätta ta del av vår nyhetsbevakning, oavsett var du befinner dig. På smp.se, i appen MinSMP, genom vår e-tidning eller vår papperstidning. Du väljer själv vilket sätt som passar dig bäst och fungerar bäst för dagen.

Välkommen till dagens tidning!

Läs mer

Lördagsintervju

Distriktsläkaren som började lägga ut

Per-Anders Andersson drabbades av skrivlust i coronatider.

Mordåret 2010

Reportage: Tio år sedan dubbelmordet som skakade Växjö

En förvirrad och psykiskt sjuk kvinna bestämde sig för att döda tre personer. Kvinnan knivmördade två män innan hon greps.

Inblick

Därför är det tabu att tala om rasismen

Ordet är tabubelagt och det har med den svenska självbilden att göra. Det menar Tobias Hübinette, som forskar kring det känsliga R-ordet.

QueeraMera

En mötesplats för Sammi

För Sammi Dàvid och andra ungdomar har QueeraMera blivit en fristad.

Coronavirus

Tass – indisk lokalförening i skuggan av viruset

Nya förening får börja med att ställa in och skjuta evenemang på framtiden.

Ledare

Mattias Karlsson som buren isotop

Man ser den överallt numer. Den där tredelade kostymen innehållandes Sverigedemokraternas Mattias Karlsson. Han som skall starta en konservativ tankesmedja. Därför ramas numer en massa varningar för det nya högerhotet in med just Mattias Karlsson. Syns bilden – iaktta försiktighet. Eller bara spring.