1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Misstänkt mördare greps i Tyskland

En av männen som misstänks för mordet på 70-årige Gert-Inge Bertinsson i Markaryd har gripits.
Han greps i östra Tyskland efter att polisen offentliggjort passbilderna på de båda männen som häktats i sin frånvaro.
MARKARYD 2019-08-11 Polis bevakar avspärrningarna runt området kring den plats utanför Markaryd där den 70-åriga man som varit anmäld försvunnen på lördagskvällen hittades död. Omständigheter gör att polisen misstänker att mannen utsatts för brott, och en förundersökning om mord har inletts. Mannen anmäldes försvunnen i Markarydstrakten den 2 augusti. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
Foto: Johan Nilsson/TT

Polis och åklagare vill i nuläget inte berätta vilken av de båda misstänkta ukrainarna som gripits.

– Vi går just nu inte ut med vem, säger åklagare Yvonne Rudinsson till Smålandsposten.

– Svensk polis kommer omgående att ha kontakt med tysk polis för att få information om gripandet samt närmare omständigheter. Vidare kommer ett utlämningsförfarande av den misstänkte till Sverige att inledas, konstaterar Robert Loeffel, polisens presstalesman i region Syd.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Växjö tingsrätt häktade den 14 augusti de båda männen i sin frånvaro misstänkta för mordet på Gert-Inge Bertinsson i Markaryd som skedde den 31 juli. Männen häktades även för tillgrepp av fortskaffningsmedel efter att samma dag ha stulit offrets bil på Drottninggatan i Markaryd.

En 47-åring häktades även på sannolika skäl misstänkt för bedrägeriförsök sedan han vid tre tillfällen ha försökt ta ut pengar med Bertinssons bankomatkort i en uttagsautomat. Samtliga bedrägeriförsök skedde den femte augusti på Sankt Eriksgatan i Stockholm och mannen filmades av kameror vid uttagsautomaten.