1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Moderaterna kan tappa ett mandat i Kronoberg

Om Sverigedemokraternas lyft i opinionen håller i sig till valdagen kan partiet ta ett andra riksdagsmandat i Kronobergs län.
Då kan Moderaterna tappa ett mandat.
– Det vore oerhört sorgligt om vi tappar ett mandat vid valet, säger Katarina Brännström (M).
Katarina Brännström (M), riksdagsledamot från Växjö.
Foto: Per Jodenius

Efter valet 2014 fick Moderaterna två riksdagsmandat i Kronobergs län. Men vid valet i september riskerar de att tappa ett mandat till Sverigedemokraterna. SD har stor framgång i opinionen just nu och om den håller i sig kan de göra ett starkt val i Kronobergs län och ta ytterligare ett mandat. Vid förra valet var Sverigedemokraterna ett par procentenheter starkare i Kronobergs län än i hela riket.

Katarina Brännström, moderat riksdagsledamot från Växjö, bekräftar att de kan förlora ett mandat.

– Det finns en risk för att vi gör det. Det vore oerhört sorgligt om vi tappar ett mandat vid valet och vi kommer att jobba stenhårt för att vi inte ska göra det, säger hon när Smålandsposten träffar henne i Almedalen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

– Men jag tror även att Socialdemokraterna ligger nära att tappa ett mandat, de tappade ett mandat vid förra valet. Det blir verkligen strid på kniven om varje röst, fortsätter hon.

Katarina Brännström har suttit i riksdagen i tre mandatperioder och hon toppar Moderaternas valsedel vid valet. Hon har siktet inställt på ytterligare en period i riksdagshuset.

– Inget är självklart men oavsett hur det går kommer det att bli rörigt i riksdagen efter valet. Förmodligen kommer hela mandatperioden att bli rörig. Jag tror att det kommer ta tid att få ihop en regering eller att välja en talman. Det gör ju att valet blir spännande men också lite läskigt, eftersom vi står inför stora utmaningar, säger hon.