S ställer in förstamajtågen

Socialdemokraterna ställer in alla förstamajtåg i landet, säger partisekreteraren Lena Rådström Baastad till Ekot.

– Första maj är ju en högtidsdag för vårt parti, så det är klart att det aldrig är ett enkelt beslut. Men å andra sidan har vi hört statsministern i sitt tal till nationen att det är viktigt att vi alla tar ansvar för det läget som är. Då behöver vi självklart göra det som parti också, säger Lena Rådström Baastad till radion.

Beskedet från Socialdemokraterna och LO är att första maj kommer att firas utan demonstrationståg och fysiska möten.

– Det gäller även första maj-tågen i Kronobergs län. Första maj är arbetarrörelsens viktigaste dag. Vi ställer in tågen och de fysiska möten, men vi ställer inte in i firandet. Talen kommer vi istället ha via nätet och det kanske till och med gör att fler kan ta del av firandet, säger Monica Haider, ordförande för Socialdemokraterna i Kronoberg till Smålandsposten.

Socialdemokraternas 1:a majtåg på väg mot Folkets Park i Malmö förra året.
Foto: Johan Nilsson/TT

Läs mer

INNEBANDY

Förre Viperstränaren tar över Lagan

Christian Guntsch lämnade jobbet som huvudtränare för Växjö Vipers i SSL under den gångna säsongen. Nu har Växjöprofilen fått ett nytt tränarjobb. 38-åringen tar över allsvenska Lagan IBK.

Feature

Ramslök - en delikatess vid vårens matlagning

Sport

Ej prenumerant: Köp Smålandspostens minidokumentär om Amo HK

Häng med bakom kulisserna i allsvenskan.

Inblick

Decennier av FN-kritik mot Sverige

Det är fritt fram för rasistiska organisationer. Ingen officiell statistik förs över hur orättvisor slår mot invandrare. FN har återkommande kritiserat Sverige för att inte ta rasism och diskriminering på allvar.

Feature

Den muntliga berättelsen står sig stark

För 30 år sedan hölls första berättarfestivalen i Ljungby. Ideella krafter ville föra berättartraditionen och dess kulturarv vidare. I dag är Sagobygden upptagen på Unescos lista över betydande immateriella kulturarv, det tjugonde i världen. Mycket är Meg Nömgårds förtjänst som lyft verksamheten till nya nivåer.

Tipsa oss!

Vet du mer? Hör av dig till Smålandsposten

Tipsa redaktionen på 0470-77 06 07 eller nyheter@smp.se