1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

SD: Vi har inget borgerligt regeringsalternativ i Sverige

Enligt Mattias Karlsson (SD), riksdagsledamot från Norrhult i Uppvidinge kommun, har Sverige inget borgerligt regeringsalternativ längre.
–  Det visar att det i dag inte finns ett borgerligt regeringsalternativ i Sverige, säger han till Smålandsposten i Visby.
Mattias Karlsson, gruppledare för Sverigedemokraterna i riksdagen.
Foto: Per Jodenius

Vid valet i september kandiderar Sverigedemokraten Mattias Karlsson till riksdagen för Kronobergs län och till Uppvidinge kommunfullmäktige. Till Almedalen anlände han under onsdagen med fokus på partiets dag under lördagen.

– Det är ganska lugnt än så länge men det blir en topp under fredagen och sedan Jimmie Åkessons tal på lördag. För min del är det mycket debatter och utfrågningar hos de olika mediehusen, säger när Smålandsposten träffar honom efter en utfrågning hos Dagens Industri.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, minhockey.se, minboll.se, vxoweek.se och appen MinSMP. 5 veckor endast 5 kr! (ord pris 1 mån 139 kr)

onsdagen rapporterade Smålandsposten att SD:s framgång i opinionen kan leda till att partiet får två riksdagsmandat från Kronobergs län, på Moderaternas bekostnad.

– Det var väldigt kul att se i den senaste SCB-mätningen att Kronoberg hade gått om Skåne som vårt starkaste distrikt, säger Mattias Karlsson.

Varför lockar ni väljare i just Kronobergs län?

– Kronoberg har alltid varit ett konservativt område historiskt sätt och det gagnar oss på ett eller annat vis. Samtidigt bor vi i ett litet län men residensstaden Växjö har ändå ett av Sveriges utsatta områden i Araby. Väljarna i Kronoberg har på något sätt fått ögonen på hur allvarliga problemen kan bli om man inte sköter migrationen och integrationen.

I Smålandspostens opinionsundersökning fick SD 11,4 procent i Växjö.

Ni lockar väljare i kranskommunerna men inte i Växjö?

– Vi ökar i städerna också men tyvärr är det så att vi har haft alldeles för mycket turbulens i kommunföreningen. Vi har inte levt upp till vårt ansvar. Där måste vi stärka oss och kompensera för de brister vi hitintills har visat i Växjö.

Under den gångna veckan har det varit turbulent inom Alliansen kring om Sverigedemokraterna ska få eventuella utskottsordföranden i riksdagen efter valet.

– Man vet inte om man ska skratta eller gråta när man hör om det. Det går inte att tänka sig en mer handlingsförlamad och svag opposition. Det visar att det i dag inte finns ett borgerligt regeringsalternativ i Sverige, säger Mattias Karlsson.