1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Spara eller inte spara på kommunens måltidsorganisation

Den blågröna majoriteten vill spara på måltidsorganisation.
Men det vill inte s som vill spara på annat istället.
Politikerna i Växjö är oeniga om var det ska sparas. Blågröna vill spara på maten till äldre och skolan medan Socialdemokraterna vill spara på administration.
Foto: Montage/Smålandsposten/TT

Växjö nya måltidsorganisation som sjösattes för några år sedan har varit omdebatterad bland både politiker och allmänhet. Hur många tillagningskök, mottagningskök och serveringskök som ska det finnas har varit den mest omdiskuterade frågan. Nyligen rapporterades det om att långtidssjukskrivningar hade ökat kraftigt att.

På tisdagen var kommunstyrelsens internbudget för 2018 uppe för beslut. I denna är måltidsorganisationen en post.

Den blågröna majoriteten beslutade att måltidsorganisationen ska spara tre miljoner.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Kommunarådet Per Schöldberg (C) säger att måltidsorganisationen väntas gå plus minus noll efter att bland annat fått ordentliga tillskott i ekonomin. Därför tycket att han att beslutet i kommunstyrelsen är högst rimligt.

– Det har varit tufft för måltidsorganisationen under ett antal år men vad vi ser nu klarar de ut detta ekonomiskt.

S ville inte se några besparingar på måltidsorganisationen. Kommunalrådet Åsa Karlsson Björkmarker tycker istället att det kunnat sparas på annat på kommunledningsförvaltningen.

– Det kan exempelvis vara en del tjänster som inte återbesätts. Vi anser inte att det går att spara de pengarna på maten. Låt måltidsorganisationen verka och vara nu.