1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Växjöbo prickade rätt nummer – vann tio miljoner

En Växjöbo prickade in rätt siffror på Keno – och vann tio miljoner kronor. Nu ska Svenska Spel erbjuda honom ekonomisk rådgivning.
Foto: Noella Johansson/TT

En medelålders man i Växjö, som lämnat in ett Kenospel via Svenska Spels hemsida, blev på tisdagskvällen tio miljoner kronor rikare.

Mångmiljonvinsten till Växjö är den åttonde miljonvinsten på det dagliga nummerspelet Keno och den näst största någonsin.

– Det är inte vanligt att vi får en vinnare som lyckas pricka in 11 av de 20 dragna numren på Keno, men nu hände det. Det ska bli roligt att ringa den som lämnade in spelet och berätta om vinsten. Man kan ju undra om personen i fråga är medveten om att hen nu kan kalla sig mångmiljonär, säger Magnus Fridell, vinnarkommunikatör Svenska Spel, i ett pressmeddelande.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Vanligtvis är den högsta vinsten på Keno fem miljoner kronor men för närvarande pågår en kampanj där toppvinsten dubblas.

På onsdagsförmiddagen kom Svenska Spel i kontakt med vinnaren.

– Han befinner sig på en jobbresa och hade redan rättat sin rad så han visste om att han hade vunnit. Vi hann bara prata kort men han tyckte att det var skönt att få vinsten bekräftad av oss, säger Magnus Fridell till Smålandsposten.

Magnus Fridell berättar att vinnaren, som vill vara anonym, hade satsat mellan 20 och 30 kronor på Keno.

– Så man kan säga att de satsade pengarna gav en ordentlig utdelning.

Vinnaren i Växjö ska erbjudas ekonomisk och juridisk rådgivning i samband med utbetalningen av vinsten.

– Det är en del i vårt spelansvar, att alla som vinner fem miljoner kronor eller mer ska få hjälp med hur de ska hantera vinsten. En sådan här vinst kan så förändra livet i mångt och mycket, och då kan det vara skönt att få lite hjälp med hur man ska tänka, fortsätter Magnus Fridell.