1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Corona: Smittad person vårdas på intensiven - första i länet

Antalet coronafall har nu ökat till 51 i länet. Under söndagen kom beskedet att en person har inlagts på sjukhus för Covid-19 och är i behov av intensivvård.

Under söndagen meddelar Region Kronoberg i sin statistik att en person vårdas på intensivvårdsavdelningen. Det är första fallet i Kronoberg.

– Att även vi i Kronoberg skulle få patienter i behov av intensivvård var väntat och vi är väl förberedda, säger Christian Romin Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronobergi ett pressmeddelande.

I samtal med Smålandsposten vill smittskyddsläkaren inte avslöja mycket om personen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

– Enskilda individer kan vi inte säga så mycket om. Men det är en äldre individ. Personen är inte jättesvårt sjuk och ligger inte i respirator just nu i alla fall, säger Christian Blomkvist till Smålandsposten.

Ni bedömer inte att det är livshotande?

– Inte just nu.

Under fredagen meddelade Region Kronoberg att man totalt haft 47 bekräftade personer som fått det nya coronaviruset, covid-19. Under lördagen steg antalet med ytterligare tre och under söndagen kom ett fall till. Totalt 51 fall har nu konstaterats i Kronobergs län.

Samtidigt har tretton av de sedan tidigare konstaterats smittade nu friskförklarats, enligt Region Kronobergs statistik.

Medelåldern bland de som insjuknat var under fredagen 57 år. Fler kvinnor än män är drabbade, 64 respektive 36 procent.

Växjö lasarett