Annons

Polisjakt: Rattfyllerist jagades i flera mil - helikopter kallades in

Den långa biljakten inleddes i Kalmar län och avslutades i Kronoberg.
Mannen i 30-årsåldern greps efter sex mil och är nu misstänkt för en rad olika brott.
Klavreström • Publicerad 16 februari 2020
En man i 30-årsåldern greps under lördagsnatten efter en biljakt på cirka sex mil. Han är nu misstänkt för bland annat grov vårdslöshet i trafik. Bland annat fick man använda en spikmatta. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern greps under lördagsnatten efter en biljakt på cirka sex mil. Han är nu misstänkt för bland annat grov vårdslöshet i trafik. Bland annat fick man använda en spikmatta. Arkivbild.Foto: Arkivbild/TT

Vid 23-tiden på lördagskvällen i centrala Högsby uppmärksammade polispatrull en bilist, som de beslutade sig för att stanna för kontroll. Men bilisten hade andra planer. Istället för att stanna körde han ifrån polisen och en biljakt inleddes i riktning mot Klavreström i Kronobergs län.

– Under det här förföljandet ska föraren ha kastat ut saker från bilen mot polispatrullen. Det ska ha varit skräp och även något metallföremål, säger Evelina Olsson, vid polisens ledningscentral.

Annons

Polisen kallade på förstärkning och ett flertal polisbilar deltog i jakten. Även en polishelikopter ska ha tillkallats. Den kunde dock inte åka på grund av dåligt väder.

En spikmatta användes också för att få försöka få stopp på föraren.

– Bilisten har kört mot färdriktning, över heldragen linje och har enligt patrullen kört extremt vingligt. Det har dock inte varit någon annan trafik ute vid tillfället, säger Evelina Olsson.

Mannen, som är i 30-årsåldern, valde till slut självmant att stanna i Klavreström där han kunde gripas. Jakten hade då pågått i sex mil. Han togs senare med till polisstationen för tillnyktring. Bilen bärgades från platsen.

Biljakten var dock inte så dramatisk, enligt polisen.

– Det brukar se ut så här vid den här typen av förföljande. Det som var ovanligt vara att han kastade ut skräp, säger Evelina Olsson.

Föraren är nu misstänkt för grov olovlig körning, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Amelia RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons