Annons

Vemodigt hos Socialdemokraterna

Den dystra tonen anslogs från början.
– Vi har redan sett rubrikerna ”Historiskt dåligt valresultat för S”, sa Gunnar Storbjörk när han hälsade partikamraterna välkomna till Socialdemokraternas valvaka i PM & Vänners konferenslokaler.
Växjö • Publicerad 9 september 2018
Gunnar Storbjörk (S)
Gunnar Storbjörk (S)Foto: Urban Nilsson

Här saknas innehåll

– Det är med fasa och vemod vi sett opinionssiffrorna, sa Gunnar Storbjörk, mångårig socialdemokratisk kommunpolitiker i Växjö, redan i välkomsttalet till valvakan.

När SVT:s siffror från vallokalsundersökningen dyker upp på storbildsskärmarna hörs nästan inga reaktioner i lokalen. Folk radar istället upp sig i kön för rostbiff.

Annons

– Vi är fortfarande den med marginal största politiska kraften i landet, kommenterar Gunnar Storbjörk gapet mellan S och SD.

Han menar att valrörelsen delvis kom att handla om fel frågor och att de saker, som han menar Socialdemokraterna varit framgångsrika med under mandatperioden, kom bort.

– Men väljarna vill inte veta vad man gjort utan vad man tänker göra. Där har vi möjligen inte nått ända fram.

Allt tyder dock på att Socialdemokraterna behåller sina två kronobergsmandat. Monica Haider, Älmhult, fortsätter alltså i riksdagen. Tredjenamnet Clas-Göran Carlsson, Ljungby, som ersatt Tomas Eneroth på riksdagsstolen sedan han blev infrastrukturminister, får alltså lämna tillbaka den.

Bo StröbergSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons